​ 6100 Kiskunfélegyháza, Korond u. 5.
(Egészségközpont, III. em 315 ajtó)

+36-70-949-1852

A terápia lényege, hogy a megfelelő pontra kivitelezett kezelés (ez elsősorban rányomás) egy, vagy néhány alkalom után csökkenti a fájdalmat, oldja a merevséget.

Trigger pont masszázs

A Trigger pontok az izomszövetben található feszültségpontok, melyek fokozottan érzékenyek és jellegzetesen lokális, de akár kisugárzó fájdalmat is okozhatnak. Jellemzően izomcsomóként érzékeljük, de a fájdalom és a merevség ilyen esetben akár mozgásbeszűkülést is okozhat.


Milyen probléma esetén alkalmazunk Trigger pont terápiát?

Trigger- és tenderpontok amellett, hogy helyi, vagy kisugárzó fájdalmakat okoznak, megnövelik az adott izom spazmusát is, melynek hatására további panaszok/tünetek alakulhatnak ki. Többek között az ín túlterhelése, tendopathia, porc- és meniscussérülés, arthrosis, gerincpanaszok, porckorongbántalmak, kisugárzó fájdalmak, pszeudoradikuláris tünetek, arc-, fog-, fejfájás.

Testünkön 3 stádiumban lehetnek
elő Trigger pontok

• Aktív Trigger Pont: tapintása fájdalmas, ez a fájdalom a páciensnek ismerős, illetve kisugárzik egy adott területre.

• Látens Trigger Pont: tapintása fájdalmas, de a páciensnek nem ismerős ez a fájdalom, kisugárzik viszont egy adott területre.

• Kezdetleges Trigger Pont: ez a csomó éppen kialakulóban van, lokálisan jelez fájdalmat a tapintása, nem sugárzik ki.

A terápia lényege, hogy a megfelelő pontra kivitelezett kezelés (ez elsősorban rányomás) egy, vagy néhány alkalom után csökkenti a fájdalmat, oldja a merevséget. Egy Trigger Pont lazításának oldásának sikeressége függ attól, hogy milyen stádiumban van az adott csomó.

Szabadulj meg a sugárzó fájdalomtól

Időpontfoglalás

Iratkozz fel “Utazás az Egészségszigetre” hírlevemre, ahol olyan hasznos információkat és tippeket osztok meg veled, melyek révén otthon elvégezhető közérzet javító technikákat is megismerhetsz.

ui.: Nem célom teleszemetelni e-mailes postafiókod. Kb. havonta 1 levelet fogsz tőlem kapni.

FELIRATKOZÁS SIKERES! KÖSZÖNÖM!
Valószínű hiba van az e-mail címedbe vagy nem fogadtad el az adatkezelési szabályzatot!