​ 6100 Kiskunfélegyháza, Korond u. 5.
(Egészségközpont, III. em 315 ajtó)

+36-70-949-1852

Annyira hatékony, hogy akár részlegesen szakadt izmok esetén is segítséget jelent a gyógyuláshoz.

Kineziológiai tapasz (ízület és izomragasztás)

A kinezio tape, ha megfelelően van felragasztva stabilizálja az ízületeket, természetesen a problémától függően. Ezenkívül segíti a fájdalmas ízület körüli izmok munkáját és növeli az ízületi mozgásterjedelmet. Ebből következően elkerülhetővé válnak a problémák egy-egy komolyabb edzés időszak/megerőltetés során. Másrészt kezelhetjük az esetlegesen fennálló panaszokat is.


A tapasz engedi mozogni az izmot, ugyanakkor egy rögzített mozgásmintát biztosít, amivel elkerülhető az adott izomrész túlterhelése és ez gyorsítja a helyreállító folyamatokat. Annyira hatékony, hogy akár részlegesen szakadt izmok esetén is segítséget jelent a gyógyuláshoz.

A használatának egy másik eredménye, hogy a szalag a bőrre gyakorolt hatásán keresztül az agy is kap egy speciális ingert, amelynek köszönhetően a regenerációs folyamatok is felgyorsulnak.

Milyen hatása van?
A kineziológiai tapasz működése.

A nyirok és egyéb testnedvek felhalmozódása kényelmetlenséget és gyulladást okozhat. A kinezio tape enyhíti a kényelmetlenséget és segíti a folyadékelvezetést a bőr mikroszkópos megemelésével. Ez az emelő hatás csökkenti a nyomást és a gyulladást, továbbá lehetővé teszi a folyadék be- és kiáramlását a kinezio-tapelt területen. Az izmok és idegek oxigén- és tápanyagellátása ezáltal nincs akadályozva, így az alkalmazott testrész a szervezet öngyógyító képességét felhasználva gyorsabban és hatékonyabban képes gyógyulni. A tapasz bőrre ragasztásával a bőrünk alatt elhelyezkedő izmok, kötőszövetek és idegek egymáshoz nyomódása megváltozik, masszírozó, ellazító és élénkítő hatása a felragasztás után azonnal működésbe lép. Az adott területen az ízületnek nagyobb tere lehet a mozgásra, így a nyomás csökkenésével azt érezhetjük, hogy a fájdalom érzése is csökken.

Milyen sérülésekre alkalmazható?

A megfelelően felragasztott tapasz a görcsös, sérült vagy túl tónusos izom esetén jelentős lazító hatással bír. A ragasztás általában már rövid távon is csökkenti a panaszokat és a fájdalomérzetet, ha pedig hosszabb ideig viseljük, akkor meg is oldhatja teljesen a fennálló problémát. Akkor tud igazán hatékonyan működni, ha sikerült feltárni a fájdalmat/kellemetlen érzést kiváltó okot és azon az okon tudunk is változtatni. Ha a használó a szalag felragasztását követően is folytatja azt a negatív szokást, ami miatt kialakult a probléma, akkor csak felületi kezelésre lesz elégséges a kinezio tape.

Annyira hatékony, hogy akár részlegesen szakadt izmok esetén is segítséget jelent a gyógyuláshoz.

Időpontfoglalás

Iratkozz fel “Utazás az Egészségszigetre” hírlevemre, ahol olyan hasznos információkat és tippeket osztok meg veled, melyek révén otthon elvégezhető közérzet javító technikákat is megismerhetsz.

ui.: Nem célom teleszemetelni e-mailes postafiókod. Kb. havonta 1 levelet fogsz tőlem kapni.

FELIRATKOZÁS SIKERES! KÖSZÖNÖM!
Valószínű hiba van az e-mail címedbe vagy nem fogadtad el az adatkezelési szabályzatot!